1092543.jpg

Löysin tälläisen, olisikohan n. 60-luvun tuolin kirppikseltä. Maksoi 5 e. Jotenkin kun näin tuon oli pakko ostaa, sillä näin millainen siitä ajan kuluessa tulisi. Aikaa tosiaan kului, mutta tänään sain sen valmiiksi.

1092566.jpg

Aluksi purkasin sen aivan näin alkutekijöihinsä. Tuo selkänojan juuttikangas ja takana olevat nauhat olivat mielestäni sen verran hyvät ,etten viitsinyt niitä purkaa. Otin valokuvia sen takia, että osaisin myös koota sen. Nupinauloja tuli varmaan monta sataa. Ensin niillä oli nauhat kiinni, sitten tuo juuttikangas ja myös päällyskangas. Selkänojan takan oli myös huonekalupahvia tukemassa, joka oli myös nauloilla kiinni.

1092590.jpg

Tässä lähikuva nauhojen laitosta nupinauloilla. Nauhoista tehdään ristikko joka toimittaa joustimen asia

1092613.jpg

Tässä on selkänoja edestäpäin valmis ja istuin osan nauhat. Vanhassa tuolissa oli meriheinää pehmikkeenä niin selkänojassa kuin istuinosassa. Minä pistin superlon levyyä ja vanulevyä istuinosaan. Selkänojaan tuli vanulevyä.

1092619.jpg

Tässä on koko komeus sitten valmiina. Aikaa se ei minun mielestäni vienyt hirveän kauan, eikä niin vaivaakaan, mutta kun minun pikku työrupeamat oli niin kaukana toisisitaan, niin yli puoli vuotta viipyi valmistuminen. Nyt pitäisi löytää vielä huushollista tuolille hyvä paikka. Jos ei niin, keväällä tuoli muuttaa mökille.

Olisi ollut paljon työkuvia, mutta todella hidas tuo kuvansiirto omista kuvatiedostoista tänne vuodatuksen sivuille. Onko minun koneessa se hitaus, vai ohjelmassa?