Tässä minun mökki kaveri, joka lähti mieheni mukana mökille, hänellä alkoi vapaa. Kun vuorotyössä on ei aina satu viikonlopulle vapaat. Olemme sitten kumpikin omalla ajallamme mökillä.  Tämä mökki on aika uusi juttu. Viime keväänä ostettu. Kuivanmaan aika uusi hirsimökki, mutta ollut vesivahinko. Edullisesti saatiin, mutta on teettänyt töitä. Viime kesö meni ihan remontissa, mutta tänä kesänä olen jo kerennyt jo vain oleilemaankin ja koiran kanssa metsässä kävelemään sekä lukemaan ja tekemään käsitöitä. Miehellä riittää vieläkin siellä remontti hommia, mutta onneksi ne on sellaisia, etten minä niitä osaa tehdä.    Joten tämän lepo puolen hoidan minä. Ei vaan kyllä se mieskin osaa levätä.                                                 

Viime kesänä purimme saunan pari alimmaista kerrosta hirsiä ja ne on vaihdettu, sauna tehty uudelleen seiniä ja lauteita myöden. Uudet keittiönkaapistot, sillä siellä ei ollut kuin pelkät seinät, mutta siitä hyvä, että sai sisustaa aivan mieleisensä.   Ulkona terassin pesua ja käsittelyä, julkisivun maalausta, ikkunanpuitteiden maalausta.  Tänä kesänä olemme ottaneet koko sisälattian auki, tarkistettu kosteus ja laitettu uusi lattia. Tänään mies aikoo laittaa ulos ulkovalot, kolme lyhdyn mallista n. 2m. korkeaa valotolppaa. Johdot ja valut on jo tolpat vain kiinni.     Aina se vaan ei käy niin kuin ajattelisi.                 

Näin amatööri rakentajina monesti ajattelee, että senkun laittaa, tulee yllättäviä mutkia matkaan ajateltu 15 min. homma veikin koko illan.

Asumme aika lähellä isoa tietä ja tuo mökki on todella luonnon rauhassa. Illalla kun pimenee ja linnu laulu loppuu, niin vaikka kuinka kuuntelet ei kuulu mitään, se on uskomaton tunne. Samoin keväällä ja kesällä linnun laulu. Kun työviikon päätteeksi päsee sinne, istuu vain terassilla ja kuuntelee sitä luonnon ääntä, tai äänettömyyttä. 

 

 

 

 

876835.jpg

 

 

 

 

876985.jpg

Tässä remontti hurjimmassa vaihesaan, tuntui että tuleeko tästä valmista koskaan.