Meillä tuolla Suomen lapinkoiralla on vain yksi karvanlähtö vuodessa, en ole koskaan keltään muulta kysynyt, että onko se normaalia. Vaikka on kuinka kuuma kesä, villat pysyy kiinni, mutta kun tullaan syksyyn ja ekoihin pakkasiin, niin eikö ala karva lähtemään ja sitä jatkuu jouluun saakka.

Keräsin tarkkaan kolme vuotta harjatut villat talteen ja viime marraskuussa lähetin 1,5 kg kehrättäväksi. Niitä saikin odottaa sitten elokuulle saakka, kun kehräämöt odottelee, että tulee tarpeeksi muitakin koirankarvalankaaa haluavia.

Tässä on tuolin selkänojalla pari vyyhtiä ja yksi on keritty. Niitä tuli siitä 1.5 kg 20 kpl 200g vyyhtejä.  Siihen kun on lisättävä lampaan  villaa. Tuohon oli sekoitettu harmaata ja ruskeaa ja tuli ihan kivan väristä.

Pari vyyhtiä oli ohuempaa ja siitä nyt teen itselleni kaulahuivin ihan ensin ja sitten paksummasta yösukat myös itselle. Tuo lankahan ei kestä kulutusta.  Poika oli hyvä kun esittelin lankoja, hän sanoi " mulle sit ei tarvii tehdä mitään Lupen karva pipoa".  Haiseehan se lanka lampaalle ja kai koirallekin. Pipoa meinasin itselle, mutta jos se ulkona kastuu, haiseeko koko pää lampaalle.

No, nyt toteutin haaveeni kuitenkin koirankarva langasta. Myin osan työkaverille, sillä en olisi moista määrää jaksanut kutoa.  Lanka on aika työlästä kutoa, ei luista niinkuin Novitan langat.